28-05-09

meer als 4.

Een seizoen of jaargetijde is een jaarlijks terugkerende periode van 3 maanden. Het jaar van de aarde (de periode waarin de planeet éénmaal rond de zon draait) is ingedeeld in 4 seizoenen waarin het in een bepaald gebied kouder of warmer is dan in een andere periode. De Lente, Zomer, Lente en Winter.

Maar er is 1 seizoen die niet op de kaart staat. Het 5e seizoen. Het is een periode van ongeveer 25,75 dagen of ongeveer 618 uur.
In deze periode is iedereen vrij. vrij van geest, werk, zorgen, enz. enz.
Maar er is 1 ding die een grote rol speeld, het oor.

Alles klinkt alsof het een nieuw geluid is. Alsof er een nieuwe verse hap word genomen van de keek. Alsof je met droge handen zit te poodje baden bij het meer om 05.00 in de schemering en bijna donker word.
Van dag 1 tot 25 zit er een droom in je hoofd, alles wat je ziet en doet is een verbeelding. Maar je bent wel bewust van je onder bewustzijn.

Je pakt een peer en elke hap die je neemt word steeds smakelijker en smakelijker. De vogels landen op het water terwijl je aan een vriend uitlegd hoe het voelt om te rollen over het gras, te zwemmen door het water of te rennen door de wind. Die intensiteit wat allemaal samengevat word door geluid. Elke beweging is te horen en elke gedachte is te zien.
Het 5e seizoen.

1 opmerking: